diumenge, 19 d’agost del 2007

Directe desde Lima


Primer de tot, grácies per l'interes de la gent que ens heu trucat.

A molts no els hem pogut localitzar ja que les linies no van be i tot esta colapsat.Per altra banda dir-vos que estem be, com ja us ha informat la Isa.

Acabo de tornar d'inspectoria de parlar amb ella... i he aprofitat per preguntar-li al Padre Jesus per les altres comunitats.

Piura i Andahuaylas: No tenim noticies.

Arequipa: Tot be.

Lares i Amparaes:(toni, Rocio i Pau): No els hem pogut localitzar pero en principi per la tele han dit que a Cusco nomes van notar una tremolor, aixi doncs a Lares i Amparaes suposem que es el mateix.

Pel que fa aquí a Lima: 1. Al projecte tot rutlla for}a be, segueixen havent-hi repliques, cada cop de menys intensitat.A la nit n'hem tingut unes 150.

Realment, la sensació que vam tenir ahir, nose si anomenar-la de nerviosisme, pero vam arribar a sentir una impotencia increible.Sentir-se al mig d'un pati escolar envoltat d'una casa on hi viuen 70 nanos que saps que pot desmontar-se davant els seus nassos.

L'impotencia que tens quant veus que tot es mou, que ets tu contra el món, contra la natura, que tot son llamps i reflexos i no pots fer res mes que esperar i resar perque no vagi a mes.

A les noticies van dir que havia durat 2 minuts...Segur?... Alló va ser etern.

Avui estarem atents a tots els morts que hi han hagut, hi ha bastants nens que tenen familiars per la zona afectada.

Encara no ho sabem pero suposem que podran trucar a casa i alguns fins i tot acostar-s'hi.

Resem per ells.

Les classes s'han suspes per revisar si els edificis han quedat tocats o no.Perú va rebent ajudes humanitaries i está encara en alerta.

De moment no podem donar masses noticies mes, si hi ha quelcom de nou intentarem fer-vos-ho arribar per algun canal.


Que ningu s'alarmi, sempre que poguem ens posarem en contacte amb el coordinador (Pau) o amb la Miriam (punt de referéncia a Barcelona).

2. La resta de Lima: la part de l'interterior ha quedat tocada. A l'oratori de Rimac ha caigut un tros de paret i varies cases del Cerro San Cristobal han caigut.

La part costanera (Callao, Miraflores, Barranco) han estat desallotjats per perill de Sunami, fins que aquest mati s'ha desmentit, pero encara no han tornat a les seves llars.

També hem de dir que aquí es pot veure com es transformen les noticies i com arriben a la resta del món. Penseu que el que veieu a la tele i surt als diaris es la part de Ica i Pisco, la mes afectada. A 169 Km de Lima (aprox).

Seguim en contacte per qualsevol cosa.

Chao.

Las Limeñas.

P.D: La Laura i jo ens hem ofert per donar ajuda a qualsevol lloc on es necessitin voluntaris.En cas de canvi, us ho farem saber.